Återfunnet

29 Mar

Allas lika värde

oktober 27, 2010

Så visar Nobelstiftelsen vad “allas lika värde” betyder i praktiken genom att till Nobelfesten bjuda in samtliga partiledare utom Jimmie Åkesson.

Det är förklarligt att vänstern har tolkningsföreträde vad gäller det som är politiskt våld, mobbning och trakasserier. De har ju den överlägset största erfarenheten av att – påhejade av hr Reinfeldt – utöva detta.

 

En statsministers ord

oktober 25, 2010

Svenska politiker har förfallit därhän att hellre fattar man dåliga beslut än bra om de sistnämnda får stöd av Sverigedemokraterna. Det är viktigare att markera avstånd mot SD än att fatta för medborgarna gynnsamma beslut.

“Statsminister” Reinfeldt har förlorat all legitimitet när han utlämnar 5,7% av valmanskåren till att bli våldsoffer under måttot “de får skylla sig själva”. Svenskt rekord i ynkedom! En stat, som inte i vart fall försöker skydda sina medborgare mot yttre och inre hot, saknar allt berättigande.

Det var inte bättre förr – det var oerhört mycket bättre förr!

  • Makt är icke blott makt, utan också ansvar. En segrande demokrati får icke förgäta att verklig demokrati är hänsyn till alla, även till minoriteten. Makt får icke missbrukas ens av en majoritet. Övermodet är icke demokratiskt.
    • Tal vid den socialdemokratiska ungdomsrörelsens nordiska möte i Köpenhamn den 13 juli 1930

Sverige uppträder osolidariskt

oktober 17, 2010

Ministrar och statsvetare förtröttas inte av att förklara vilka vinster massinvandringen tillför Sverige. Vad säger våra grannländer om att vi på detta osolidariska sätt berikar oss på deras bekostnad? Stackars Finland får ju knappast någonting alls.

Se Sundbyberg – – –

oktober 10, 2010

Belägen 7 km nordväst om Stockholm är Sundbybergs stad landets till ytan minsta kommun och har ca 38.000 innevånare. Kommunen har tre områden med särskilda etniska koncentrationer, nämligen västra Hallonbergen (eritreaner), östra Hallonbergen (syrianer) och Rissne (somalier). Dessa grupper ligger i fejd med varandra.

Två områden, nämligen Duvbo och Ursvik, har villabebyggelse och ett försumbart antal invandrare, som i förekommande fall är helt assimilerade som svenskar.

Så granskar vi Valmyndighetens siffror. Vilka var de distrikt där SD fick flest röster? Svar:  Hallonbergen1, Hallonbergen 2 och Rissne 4.

Var fick SD minst antal röster? Svar: Duvbo 1, Ursvik och Duvbo 2.

Aftonbladets journalistiska triumf

oktober 10, 2010

Aftonbladet har av någon anledning beslutat att stödja Sverigedemokraterna genom att avslöja den fullständigt sanslösa hysterin i hetsen mot detta parti. För vilken annan kan meningen vara med artikeln “Hjälp min son är sverigedemokrat“, där en viss Lisa Wåhlin framställs som med god marginal trovärdig aspirant på titeln dummast i Sverige.

http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article7924552.ab

Weimarrepubliken Sverige

oktober 7, 2010

Min valvaka var en ensam tillställning på Karolinska Universitetssjukhusets akutavdelning och hälsan var inte den bästa. Därför kan jag ha missuppfattat saker och ting.

Jag har en minnesbild av en sammanbiten och vresig Lars Ohly som i direktsänd TV hotar med utomparlamentariska aktioner. Jag har inte sett några kommentarer till detta, så jag var väl feberyr. För skulle en svensk parlamentarisk partiledare hota med utomparlamentariska metoder (läs våldsdåd) vore detta ju sensationellt!

Alltnog har alliansen och – förvånansvärt nog även Socialdemokraterna – gett sagde Ohly totalentreprenad på att uttolka vem som är demokrat eller inte liksom fascist, rasist och främlingsfientlig. Reinfeldt och Sahlin rättar snällt in sig i Ohlys åsiktslandskap. Ohly som först efter partistyrelsens vädjande avsvor sig kommunismen den 30 oktober 2005.

Inga razzar på våra gator! Så skanderar extremvänstern applåderad av svenska kyrkan. Fundera över orden våra gator. Extremvänstern gör anspråk på att äga gatorna. “Gör gatan fri för röda kämpaleden!” Extremvänstern praktiserar metoder med gatukamp och att störa oliktänkandes möten på liknande sätt som såväl kommunister och nazister praktiserade i 1920-talets tyska Weimarrepublik.

Anständiga tyskar vände ryggen åt extremisterna, men de sökte inte stoppa eländet medan tid var. Genom att låta Ohly diktera  definitionen av demokrati lämnar Reinfeldt och Sahlin extremvänstern fullt spelrum.

Sverige har blivit en blek kopia av den impotenta Weimarrepubliken.

Annonser
%d bloggare gillar detta: